Verloop examen Engels Bso Kantoor 3de graad

Examencommissie Leerstof Forums Examentips en advies Verloop examen Engels Bso Kantoor 3de graad

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #1506
  Ayoub_c
  Bijdrager

  Engels mondeling BSO

  1 OPDRACHT DAT KAN VOORKOMEN :

  Je moet 1 bundel uit verschillende bundels kiezen. Je hebt 20 minuten de tijd om de 3 opdrachten voor te bereiden. Ik koos 1 bundel en daar vond ik deze 3 opdrachten in teru. (voor het geval je het zelfde bundel kiest kan je dus alvast dit voorbereiden):

  Oefening 1 (Probeer de examiniator te overtuigen, als de examiniator vragen stelt, antwoord op de vragen. Blijft zij stil, praat dan verder)

  – Prentjes van een aardbeving, hulpdiensten, mensen dat rennen, gewonden/doden, ziekenhuizen, opvanghuizen en organisaties die helpen met bv voeding etc… (Je ziet de prentjes en maakt je eigen verhaal in het Engels, je moet in de 3 tijden spreken. Wat is er gebeurd (verleden) , wat gebeurt er nu (tegenwoordige tijd) , en wat gaat er nog gebeuren bv mensen steunen die hun woning verloren hebben door aardbeving (toekomstige tijd) Oefening 2 (Dialoog met examinator)

  – Prentjes van 2 vriendinnen. 1 van de twee (examinator) toont storend gedrag aan in de klas. Haar vriendin (jij) spreekt haar hierover aan. Tijdens het gesprek haal je nog 2 andere momenten naar voor die storend waren een aantal dagen terug maar waar je toen niks van had gezegd. Je probeert je vriendin te overtuigen dat ze haar gedrag moet veranderen en daar een reden op geven, want het andere meisje (examinator) gaat proberen te doen dat het toch heel normaal en leuk is. De 2 vorige storende momenten zijn, dat het meisje rookte in een eetcafé (pub) waar ook kinderen aanwezig waren, en waar het kind aantoonde dat het sigaretgeur hem stoorde maar het meisje er zich niks van aantrekte. 3d prentje is dat het meisje een man aan het uitlachen was samen met haar vriendjes, die man staat getekend op een prentje als vrouw. De man kijkt hen geiriteerd aan omdat hij het niet leuk vond. De vriendin probeert ook hierover te spreken tegen het meisje (examinator) die de man heeft uitgelachen.

  Oefening 3 (Probeer de examiniator te overtuigen, als de examiniator vragen stelt, antwoord op de vragen. Blijft zij stil, praat dan verder)

  – Je zou een famillielid (examinator) aan de hand van prentjes een vakantie moeten voorstellen en proberen te overtuigen.

  Woordjes die kunnen voorkomen bij oefening 3:

  Beach- cottage- deepseafishing- restaurant- mountains – distance between.. (km) – by train – by car – reduction – bedroom – bathroom – kitchen – full equiped – cooking – swimming – smimmingpool- accomodation -… Eigenlijk vanalles wat met vakantie te maken kan hebben want je weet niet wat voor prentje je krijgt, kan dus een villa zijn dat je gaat huren met famillie, kan een hotel zijn met een zwembad, kan appartementjes zijn, kan zomers zijn(vissen aan de zee – zonnen- surfen- waterfietsen- zwemmen met dolfijnen- ..) maar kan ook wintervakantie zijn (skieen- langlaufen-…)

  Voila, dit waren de 3 opdrachten die ik had. Dus probeer woordenschat van de 3 onderwerpen misschien eens te herhalen (wie weet heb je dezelfde prentjes) en oefen de verleden tijd, toekomistige tijd en heden. Veel succes!

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.